0 0
Žampióny Portobello s modrým sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
3 velké žampóny Portobello
100 g modrý plísňový sýr
40 g slunečnicová semínka
40 g máslo
20 g parmazán
6 stroužků česnek
4 větvičky tymián
3 ks vejce
2 ks šalotka
1 lžíce lahůdkové sušené droždí
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Žampióny Portobello s modrým sýrem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Portobello je velký masitý žampión, který je skvělý k plnění a grilování. Je to nutričně dost zajímavá houba, a tak by neměla ujít našemu zájmu.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žampióny očistíme, vykrojíme jim nožičky a ty rozkrájíme na drobné kousky. Šalotku a česnek také rozkrájíme. 2 ks rozkrájené na plátky necháme stranou. Sýr rozstrouháme nebo pokrájíme na malé kousky.

2
Hotovo

Na pánvi rozehřejeme máslo a orestujeme na něm šalotku s česnekem. Přidáme pokrájené nožičky žampiónů a semínka a promícháme. Přidáme odraný tymián, lehce soli, sušené droždí a pepř. Ještě chvilku restujeme, až se sýr rozpustí. Směs rozdělíme do hlaviček hub.

3
Hotovo

Do pekáčku nalijeme trochu oleje, nasypeme zbylé kousky česneku a vyrovnáme tam žampióny. Do kakždé hlavičky vyklepneme vejce a posypeme strouhaným parmazánem.

4
Hotovo

Žampióny pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C cca 18 min. Pokud bychom chtěli vejce tekuté, klepneme ho do hlaviček až cca po 10 minutách zapékání a posypeme sýrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vegetariánská zelňačka
další
Avokádový tataráček
předchozí
Vegetariánská zelňačka
další
Avokádový tataráček

Přidejte svůj komentář