Ingredience
Polévka
- 800 ml zeleninový vývarnebo 2 zeleninové bio bujóny
- 500 g dýně Hokaidó
- 80 ml kokosové mléko
- 1 menší cibule
- 1 lžíce strouhaný zázvor
- dle chuti chilli koření
Krutony
- 60 g prosciutto
- 5 plátků toustový chléb
- olej
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Dýni omyjeme, odstraníme semínka (nevyhazujeme, jsou skvělé na čaj) a nakrájíme na kostky. Posekáme cibuli. Do kastrolu nalijeme trošku oleje a zesklovatíme na něm cibuli. Přihodíme dýni, nastrouhaný zázvor a chilli (množství dle chuti) a zalijeme osoleným vývarem nebo vodou se dvěmi kostkami zeleninového bio bujónu. Povaříme asi 20 minut a pak rozmixujeme dohladka. Zjemníme kokosovým mlékem. |
2 Hotovo | Když se nám vaří polévka, připravíme krutony. Toustový chleba i šunku nakrájíme na kostičky. Do velké pánve kápneme trochu oleje a šunku tam trochu předpečeme. Zasypeme krutony a při střední teplotě orestujeme dokřupava. Dost často mícháme, aby se nám krutony nepřipálily. |