0 0
Dýňová polévka se šunkovými krutony

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Polévka
800 ml zeleninový vývar nebo 2 zeleninové bio bujóny
500 g dýně Hokaidó
80 ml kokosové mléko
1 menší cibule
1 lžíce strouhaný zázvor
dle chuti chilli koření
Krutony
60 g prosciutto
5 plátků toustový chléb
olej

Dýňová polévka se šunkovými krutony

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Dýně Hokaido je skvělá, protože se nemusí loupat. Vařením slupka zcela změkne.

  • 40 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Polévka

  • Krutony

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Dýni omyjeme, odstraníme semínka (nevyhazujeme, jsou skvělé na čaj) a nakrájíme na kostky. Posekáme cibuli. Do kastrolu nalijeme trošku oleje a zesklovatíme na něm cibuli. Přihodíme dýni, nastrouhaný zázvor a chilli (množství dle chuti) a zalijeme osoleným vývarem nebo vodou se dvěmi kostkami zeleninového bio bujónu. Povaříme asi 20 minut a pak rozmixujeme dohladka. Zjemníme kokosovým mlékem.

2
Hotovo

Když se nám vaří polévka, připravíme krutony. Toustový chleba i šunku nakrájíme na kostičky. Do velké pánve kápneme trochu oleje a šunku tam trochu předpečeme. Zasypeme krutony a při střední teplotě orestujeme dokřupava. Dost často mícháme, aby se nám krutony nepřipálily.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Vegetariánská směs z tempehu a žampiónů
další
Salát z „piklované“ okurky
předchozí
Vegetariánská směs z tempehu a žampiónů
další
Salát z „piklované“ okurky

Přidejte svůj komentář