0 0
Tataráček z pečeného celeru s Gorgonzolou a ořechy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tataráček z pečeného celeru s Gorgonzolou a ořechy

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Gorgonzola se vyrábí pouze ve 29 továrnách v italských regionech Lombardie a Piemontu. I mléko, ze kterého se sýr vyrábí musí pocházet z těchto území a z 50% také krmivo pro kravky.

  • 60 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Celer omyjeme, osušíme a oloupeme. Zabalíme do alobalu a upečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka, cca 15-50 minut. Pak vytáhneme z trouby, rozbalíme a necháme vychladnout. Vychladlý celer nakrájíme na malé kostičky a pak ještě trochu rozšťoucháme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory.

2
Hotovo

Ořechy posekáme nahrubo, křen nastrouháme najemno a gorgonzolu rozmělníme na kousky. Vše smícháme s celerem. Přidáme i pokrájená sušená rajčata a okurky. Dochutíme hořčicí, solí, pepřem a marmeládou. Nakonec přimícháme ještě posekanou petrželku.

3
Hotovo

Servírujeme do misek nebo můžeme použít tvořítko (pro výsledek jako vidíte na obrázku). K tataráčku se jako příloha nejlépe hodí čerstvé pečivo.

Filip

Jsem ajťák a mnoho mých kolegů bere jídlo jen jako energii a potravu nutnou k přežití. Já si oběd bez pohody, klidu a prožitku nedokážu ani představit. Jídlo a gastronomie jsou pro mně životní styl. Rád si vychutnávám a objevuji nové kombinace. Nejvíce v kramflecích se citím v italské kuchyni.

předchozí
Smetanové cupcaky
další
Polévka z červené čočky a zeleniny
předchozí
Smetanové cupcaky
další
Polévka z červené čočky a zeleniny

Přidejte svůj komentář