0 0
Polévka z červené čočky a zeleniny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polévka z červené čočky a zeleniny

Postup přípravy

Sdílet

Tak jsem se snažila najít nějaké moudro o červené čočce, kterým bych tento recept uvedla. Zdá se, že je to mrška tajemná. Tak si vyberte, buď pochází z Turecka anebo z dálné Indie. Jo, a taky buď nenadýmá nebo nadýmá. Takže jaký názor si uděláte vy, případně jaké zkušenosti nabydete, nechám na vás 😀

Na 4 porce budeme potřebovat:

  • 200g loupané červené čočky
  • 10 cm silnějšího pórku
  • 2 řapíky celeru
  • 2 velké stroužky česneku
  • 2 zeleninové bio bujony
  • 1 cibule
  • 1 lžička sušeného lahůdkového droždí
  • 1/2 lžičky chilli koření
  • čerstvé oregano
  • 1,25 l vody
  • olivový olej
  • nachos chips

Postup:

Na oleji orestujeme posekanou cibuli, přidáme na plátky rozkrájený česnek a ještě chvilku restujeme. Přidáme na kousky nakrájený pórek a celerové řapíky a taky propláchnutou čočku. Okořeníme chilli, promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme bujon a asi 10 minut povaříme. Přisypeme lahůdkové droždí, poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem, posypeme odraným oreganem a případně dochutíme.

Na talířích pokapeme olivovým olejem a ozdobíme nachos chipsy.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Kuřecí paličky v marinádě se špenátem a bramborovým knedlíkem
další
Upgrade naší kuchyně pokračuje
předchozí
Kuřecí paličky v marinádě se špenátem a bramborovým knedlíkem
další
Upgrade naší kuchyně pokračuje

Přidejte svůj komentář