0 0
Polévka z červené čočky a zeleniny

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g červená čočka
2 kostky zeleninový bio bujón nebé zeleninový vývar
1 dl bílé víno
1 mrkev
1 řapík řapíkatý celer
1 cibule
1 stroužek česnek
0,3 lžičky oregano
dle chuti chilli koření
olivový olej
A ještě
petrželka

Polévka z červené čočky a zeleniny

Trendy:
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Červená čočka se předem nenamáčí, je uvařená během pár minutek a navíc nenadýmá.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji orestujeme posekanou cibuli s plátky česneku. Když zesklovatí, přisypeme na kousky nakrájený celer a dále restujeme. Asi po 3 minutách dodáme i mrkev a po dalších 2 minutách také propláchnutou čočku. Okořeníme chilli kořením a oreganem a ještě chvíli restujeme. Poté přilijeme bílé víno a necháme vydusit. Mezitím v 9 dl svaříme zeleninové bujóny a přilijeme k čočce. Povaříme 10 - 12 minut. Po této době by měla být čočka už měkká. Na talířích polévku ozdobíme petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tataráček z pečeného celeru s Gorgonzolou a ořechy
další
Zelné picles s mrkví
předchozí
Tataráček z pečeného celeru s Gorgonzolou a ořechy
další
Zelné picles s mrkví

Přidejte svůj komentář