0 0
Mangová polévka s karamelizovanými mandlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
500 ml kokosové mléko
500 g ananasový kompot
2 lžíce kokosový olej
1 ks mango
1 dl portské víno
1/2 lžičky sušený zázvor
1/2 lžičky skořice
dle chuti chilli koření
špetka sůl
A ještě
100 g mandle
2 lžíce med

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mangová polévka s karamelizovanými mandlemi

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

V chladivém stínu mangovníku prý meditoval Budha. Mangovník se tak stal uznávaným, někde dokonce posvátným stromem. Jeho plody posilují imunitu a zkrášlují pleť.

  • 20 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

V kastrolu rozehřejeme kokosový olej a necháme na něm rozvonět koření. Přidáme oloupané, pokrájené mango, portské víno a kokosové mléko a chvilku dusíme. Přilijeme šťávu z ananasu a polovinu ananasových kousků, lehounce osolíme a ještě chvíli prohřejeme.

2
Hotovo

Polévku rozmixujeme na hladký krém a nakonec vmícháme zbytek ananasu.

3
Hotovo

V mezičase pokrájíme mandle na větší kousky a nasucho opražíme. Přidáme med a necháme zpěnit. Poté směs vylijeme na pečící papír a vařečkou oddělíme od sebe na menší kusy. Necháme vystydnou a použijeme jako vložku do polévky.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Pečené brambory s krémem Tzatziky a uzeným lososem
další
Medové bonbony s burizony a vlašskými ořechy
předchozí
Pečené brambory s krémem Tzatziky a uzeným lososem
další
Medové bonbony s burizony a vlašskými ořechy

Přidejte svůj komentář