0 0
Rakytníkový sirup zastudena

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1,5 l šťávy rakytník
1 kg cukr
1 sáček kyselina citrónová
1 lžíce slivovice příp. vodka

Rakytníkový sirup zastudena

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Přírodní medicína
  • Recepty pro děti

V tradiční medicíně východních národů se rakytník odedávna používá proti únavě
a chudokrevnosti, a také jako prevence proti infekcím.

  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Omyté rakytníkové plody otrháme nebo ostříháme z větviček a odšťavíme v robotu nebo přepasírujeme přes cedník. Zasypeme cukrem a necháme rozpustit. Občas zamícháme, abychom proces rozpouštění urychlili. Přisypeme taky kyselinu citrónovou a přikápneme alkohol.

2
Hotovo

Lahvičky a víčka vyvaříme ve vroucí vodě, necháme okapat a naplníme sirupem. Uzavřeme víčkem a uchováme v chladu a temnu.

3
Hotovo

Používáme jako běžný sirup s vodou nebo minerálkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Kukuřičná polévka
další
Čaj z rakytníku
předchozí
Kukuřičná polévka
další
Čaj z rakytníku

Přidejte svůj komentář