0 0
Obrácená mandlová roláda s jablíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

60 g mandle
50 g cukr krupice
30 g vlašské ořechy nebo pekanové
3 jablka
3 vejce
3 lžičky citrónová šťáva
2 lžičky vanilkový pudink prášek
skořice
vanilka
špetka sůl

Obrácená mandlová roláda s jablíčky

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Množství citrónové šťávy záleží na kyselosti jablek. Kdo má rád perník, přidá do těsta trochu perníkového koření,

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablíčka oloupeme, odstraníme jadérka, jedno nastrouháme na jemném a dvě na hrubém struhadle. Zaprášíme pudinkovým práškem, zakapeme citrónovou šťávou a promícháme.

2
Hotovo

Bílky oddělíme od žloutků. Mandle nadrtíme v sekáčku nebo umeleme na strojku, promícháme se skořicí a vanilkou. Bílky maličko osolíme a rozšleháme do bílé pěny. Pak zvýšíme obrátky na maximum a pomalinku přisypáváme cukr. Ušleháme polotuhý sníh. Poznáme ho tak, že když vytáhneme metly, špičky sněhu se velmi pomalu ohýbají dolů.

3
Hotovo

Pak už jen stěrkou zlehka vmícháme žloutky, hezky jeden po druhém a pak po částech rozsekané mandle.

4
Hotovo

Troubu rozpálíme na 180 st. C. Plech vyložíme pečícím papírem a trošičku jej potřeme olejem. Jablíčka rozvrstvíme na placku o rozměrem cca 30x30 cm. Ořechy posekáme ostrým nožem na kousky a nasypeme na jablíčka. Přes ně po celé ploše rozetřeme piškotové těsto tak, aby kousíček přesahovalo. Vložíme do trouby a pečeme cca 10 minut dozlatova.

5
Hotovo

Hotový piškot vytáhneme, překryjeme čistým pečícím papírem a opatrně obrátíme. Papír z jablíček stáhneme a pomocí čistého papíru, který je nyní pod těstem roládu srolujeme. Necháme v papíře zchladnout.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Mechová roláda
předchozí
Mechová roláda

Přidejte svůj komentář