Ingredience
- 300 g krůtí prso
- 100 ml drůbeží vývar
- 100 ml kokosové mléko
- 2 stroužky česnek
- 1 jarní cibulka
- 1 hrst arašídy
- 1 cibule
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžíce zelená kari pasta
- olej
- sůl
Příloha
- 0,75 hrnku jasmínová rýže
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Maso očistíme od tučných kousků, nakrájíme na nudličky a v misce zasypeme kari kořením a promícháme s kari pastou. Necháme aspoň čtvrt hodiny odležet. |
2 Hotovo | Mezitím si připravíme rýži. Několikrát jí propláchneme čistou vodou. Pak doplníme jeden a půl násobkem vody nové, osolíme, přiklopíme pokličkou a uvaříme při mírné teplotě doměkka a vyvaření vody. Cca 12 minut. |
3 Hotovo | Cibuli a česnek posekáme a nasypeme do pánvi na rozehřátý olej. Restujeme, dokud nezačne cibule jemně zlátnout. Pak přidáme maso, osolíme, přisypeme arašídy a společně chviličku restujeme. Zalijeme horkým vývarem a kokosovým mlékem a ještě asi 5 minut podusíme. Nakonec vmícháme pokrájenou jarní cibulku. |