• Snědeno.cz
  • Maso
  • Máslová krkovice s domácím zelím a bramborovým knedlíkem
0 0
Máslová krkovice s domácím zelím a bramborovým knedlíkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Krkovice
3 plátky krkovice bez kosti cca 2 cm silné
250 ml masový vývar
50 g máslo
3 stroužky česnek
1 větší cibule
olej
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
sůl
Zelí
1 malé bílé hlávkové zelí
3 lžíce jablečný ocet
1 cibule
1 lžíce cukr krupice
sůl
kmín
hořčičné semínko
Knedlíky
600 g brambory
150 g hrubá mouka
100 g dětská krupička
1 lžička olej
1 vejce
0.5 lžičky jablečný ocet
sůl

Máslová krkovice s domácím zelím a bramborovým knedlíkem

Trendy:
  • Masožrout
  • 75 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krkovice

  • Zelí

  • Knedlíky

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Nejdřív si dáme vařit podobně velké brambory ve slupce. Vaříme do změknutí, cca 20 minut. Jsou-li hotové, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed jedné brambory.

2
Hotovo

Naklepeme plátky krkovice, nařízneme okraje, aby se nám nekroutily. Osolíme, opepříme a okmínujeme. Posekáme cibuli a česnek. Orestujeme dozlatava v kastrolu na troše oleje. Pak vařečkou odsuneme stranou a na uvolněné místo vložíme maso. Opečeme z jedné strany a když se maso pustí kastrolu, obrátíme. Opečeme i z druhé strany. Podlijeme horkým vývarem, přiklopíme pokličkou nebo alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C. Pečeme 30 minut. Pak odklopíme, pečeme dalších 15 minut a na poslední minutu přidáme pokrájené máslo.

3
Hotovo

Zelí nakrájíme na nudličky. Cibuli posekáme nadrobno. Do kastrolu kápneme olej a nasypeme cukr. Chvilku zahříváme a pak vsypeme zelí. Okmínujeme, osolíme, zasypeme hořčičným semínkem, zakápneme jablečným octem a sběračkou horké vody. Promícháme, zakryjeme pokličkou a dusíme cca 10 minut. Ochutnáme, dle chuti doladíme a ještě pár minutek podusíme.

4
Hotovo

Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu. Ještě horké brambory oloupeme, prolisujeme nebo nastrouháme najemno. V misce smícháme s moukou, krupičkou, vejcem, olejem, octem a solí. Velmi rychle zpracujeme v těsto a vyválíme váleček o průměru cca 6 - 7 cm. Dle velikosti hrnce rozdělíme na 2 nebo 3 knedlíky, které vložíme do vroucí vody. Po minutě je vařečkou uvolníme ode dna a vaříme 15 minut. Poté vylovíme z vody a nakrájíme bílou nití.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krůtí nudličky v kokosové kari omáčce
další
Litý koláč s ovocem a drobenkou
předchozí
Krůtí nudličky v kokosové kari omáčce
další
Litý koláč s ovocem a drobenkou

Přidejte svůj komentář