0 0
Kopřivový špenát s bramborem a křepelčím vejcem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
10 ks nové brambory malé
4 ks křepelčí vejce
máslo
olej
sůl
Kopřivový špenát
miska kopřiva
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 lžička lahůdkové sušené droždí
sůl
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
olej

Kopřivový špenát s bramborem a křepelčím vejcem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ačkoliv jsou křepelčí vejce mnohem menší než vejce slepičí, obsahují téměř 3x víc vitamínů.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Kopřivový špenát

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory omyjeme kartáčkem a uvaříme ve slupce doměkka.

2
Hotovo

Na oleji zpěníme posekanou cibuli s česnekem, pepřem, solí a nastrouhaným muškátovým oříškem. Kopřivy nasypeme do mixéru a nahrubo pomixujeme. Přisypeme je k cibuli, poprášíme lahůdkovým droždím a jen krátce s cibulí prohodíme. Stáhneme z plotny.

3
Hotovo

Z křepelčích vajec usmažíme na troše oleje volská oka. Jemně osolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Ovocné lasagne
další
Pikantní tartaletky s cibuládou
předchozí
Ovocné lasagne
další
Pikantní tartaletky s cibuládou

Přidejte svůj komentář