Ingredience
- 250 g špaldový kvásek
- 250 g máslo
- 220 g špaldová mouka celozrnná
- 80 g špaldová mouka hladká
- 1 vejce
- 1 lžička sůl
- sezam bílý
- sezam černý
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Změklé máslo nakrájíme na kousky, přendáme do kuchyňského robota, přidáme kvásek, přisypeme mouku, sůl, přidáme vejce a pomocí metly zaděláme vláčné těsto. Zabalíme do mikroténového sáčku a necháme odpočinout v lednici aspoň hodinku. Pokud robot nevládne ve vaší kuchyni, zadělejte těsto ručně. |
2 Hotovo | Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na cca 3 mm tlustý plát. Při rozvalování podsypáváme sezamovými semínky. Rádýlkem rozkrájíme na kousky, propícháme vidličkou a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 150 st. C cca 20 minut. |