0 0
Krekry ze špaldového kvásku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krekry ze špaldového kvásku

Kvásek můžete sehnat od nějaké dobré duše, která už si jej doma hýčká nebo si můžete založit svůj vlastní. Receptů na webu najdete spoustu :)

  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Změklé máslo nakrájíme na kousky, přendáme do kuchyňského robota, přidáme kvásek, přisypeme mouku, sůl, přidáme vejce a pomocí metly zaděláme vláčné těsto. Zabalíme do mikroténového sáčku a necháme odpočinout v lednici aspoň hodinku. Pokud robot nevládne ve vaší kuchyni, zadělejte těsto ručně.

2
Hotovo

Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na cca 3 mm tlustý plát. Při rozvalování podsypáváme sezamovými semínky. Rádýlkem rozkrájíme na kousky, propícháme vidličkou a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 150 st. C cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Rajčatový salát
další
Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy

Přidejte svůj komentář