0 0
Krekry ze špaldového kvásku

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krekry ze špaldového kvásku

Trendy:
  • Zdravé recepty

Kvásek můžete sehnat od nějaké dobré duše, která už si jej doma hýčká nebo si můžete založit svůj vlastní. Receptů na webu najdete spoustu :)

  • 50 min
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Změklé máslo nakrájíme na kousky, přendáme do kuchyňského robota, přidáme kvásek, přisypeme mouku, sůl, přidáme vejce a pomocí metly zaděláme vláčné těsto. Zabalíme do mikroténového sáčku a necháme odpočinout v lednici aspoň hodinku. Pokud robot nevládne ve vaší kuchyni, zadělejte těsto ručně.

2
Hotovo

Odleželé těsto rozdělíme na dva díly a každý rozválíme na cca 3 mm tlustý plát. Při rozvalování podsypáváme sezamovými semínky. Rádýlkem rozkrájíme na kousky, propícháme vidličkou a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme při 150 st. C cca 20 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Rajčatový salát
další
Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy

Přidejte svůj komentář