0 0
Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

2 střední cuketa
2 ks zeleninový bio bujón
30 g máslo
1 ks cibule
1 dl šlehačka
1 plná lžička kari
1 lžička římský kmín
olivový olej
Špenátové chipsy
miska čerstvý špenát
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Staří Řekové a Římané používali římský kmín ke každodennímu stolování, stejně jako my používáme pepř a sůl.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Špenátové chipsy

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji zesklovatíme posekanou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou neloupanou cuketu (není-li moc velká, nemusí se odstraňovat semínka). Chvíli restujeme a okořeníme kmínem a kari. Zalijeme litrem horké vody a povaříme cca 10 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zalijeme šlehačkou a necháme přejít varem.

2
Hotovo

V mezičase si připravíme špenátové chipsy do polévky. Troubu vyhřejeme na 180 st. C. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme po něm špenátové listy. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a opečeme v troubě dokřupava.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Krekry ze špaldového kvásku
další
Houbová sekaná

Přidejte svůj komentář