0 0
Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 střední cuketa
2 ks zeleninový bio bujón
30 g máslo
1 ks cibule
1 dl šlehačka
1 plná lžička kari
1 lžička římský kmín
olivový olej
Špenátové chipsy
miska čerstvý špenát
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Cuketová krémová polévka se špenátovými chipsy

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Staří Řekové a Římané používali římský kmín ke každodennímu stolování, stejně jako my používáme pepř a sůl.

  • 25 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Špenátové chipsy

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Na oleji zesklovatíme posekanou cibuli a přidáme na kostičky nakrájenou neloupanou cuketu (není-li moc velká, nemusí se odstraňovat semínka). Chvíli restujeme a okořeníme kmínem a kari. Zalijeme litrem horké vody a povaříme cca 10 minut. Poté polévku rozmixujeme ponorným mixérem, zalijeme šlehačkou a necháme přejít varem.

2
Hotovo

V mezičase si připravíme špenátové chipsy do polévky. Troubu vyhřejeme na 180 st. C. Plech vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme po něm špenátové listy. Pokapeme olejem, osolíme, opepříme a opečeme v troubě dokřupava.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Krekry ze špaldového kvásku
další
Ostružinové želé bonbóny
předchozí
Krekry ze špaldového kvásku
další
Ostružinové želé bonbóny

Přidejte svůj komentář