0 0
Pohanko-jablečná kaše s datlemi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
2 odměrky pohanka 110 g
3 jablka
3 lžíce datlový sirup
špetka sůl
Na zdobení
9 datle

Pohanko-jablečná kaše s datlemi

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Pohanka je bezvadná potravina, která pomáhá zpevňovat cévy
a regenerovat jaterní buňky.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Na zdobení

Postup přípravy

Sdílet

Připraveno v MioMatu

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do MioMatu nasypeme pohanku. Jablka omyjeme, rozpůlíme (půlku si schováme na zdobení), oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na větší kousky. Přihodíme k pohance. Maličko osolíme a dolijeme vodou na rysku "min". Zapneme program Mash/Soup. Po dovaření osladíme datlovým sirupem a promícháme.

2
Hotovo

Zatímco se nám vaří kaše, nakrájíme si na závěrečné zdobení půlku jablíčka na plátky a datle na kousky.

3
Hotovo

Kaši můžeme připravit i bez MioMatu. Do kastrolu nalijeme 9 dl vody, přisypeme 110 g pohanky a přihodíme na kousky nakrájená jablíčka. Osolíme, osladíme datlovým sirupem a povaříme dohusta, cca 15 minut. Nakonec rozmixujeme ponorným mixérem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Krémová žampiónová polévka
další
Škvarková pomazánka
předchozí
Krémová žampiónová polévka
další
Škvarková pomazánka

Přidejte svůj komentář