0 0
Tvarohový koláč s rebarborou a makovou drobenkou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Drobenka
200 g mák mletý
100 g máslo
35 g moučkový cukr
20 g špaldová mouka celozrnná
špetka sůl
Náplň
500 g měkký tvaroh plnotučný
200 ml mléko
150 g zakysaná smetana
35 g moučkový cukr
1 sáček vanilkový pudink
vanilka
2 velké řapíky rebarbora

Tvarohový koláč s rebarborou a makovou drobenkou

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • 55 min
  • Snadné

Ingredience

  • Drobenka

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Forma o rozměru 28 x 18 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mletý mák zpracujeme rukou s trochou mouky, soli, změklým máslem a cukrem na konzistenci žmolenky. Dno formy vyložíme pečícím papírem a strany vymažeme máslem. 3/4 žmolenky rozprostřeme po dně a dlaní upěchujeme.

2
Hotovo

Tvaroh smícháme se zakysankou, cukrem, vanilkou, mlékem a pudinkem a vyšleháme metličkovým šlehačem. Rebarboru omyjeme, osušíme, sloupneme vrchní slupičku a nakrájíme na plátky. Do formy nalijeme tvarohovou náplň a po celé ploše hustě rozložíme rebarboru. Navrch nadrobíme zbytek makové drobenky.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme cca 35 minut. Krájíme po úplném vychladutí.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Přírodní kotleta s bylinkovými bramborami
předchozí
Přírodní kotleta s bylinkovými bramborami

Přidejte svůj komentář