0 0
Krémová žampiónová polévka

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g žampióny
400 g plnotučné mléko
400 ml horká voda
100 ml šlehačka
30 g máslo
2 lžíce rýžová mouka nebo hladká pšeničná
mletý pepř
sůl
na ozdobení petrželka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krémová žampiónová polévka

Trendy:
  • Vegetariánské

Pokud se mladé žampióny jedí syrové, jsou údajně nejsilnějším přírodním prostředkem proti alergiím.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Žampióny očistíme ubrouskem. 2-3 z nich rozkrájíme na plátky a necháme na zdobení a ostatní nakrájíme na kousky. Cibuli posekáme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme polovinu množství másla a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přisypeme kousky žampiónů, chvilku restujeme a pak zalijeme mlékem a vodou. Osolíme a opepříme. Mouku důkladně rozkvedláme v trošce vlažné vody a vlijeme k žampiónům. Povaříme asi 15 minut a rozmixujeme dohladka ponorným mixérem. Zjemníme smetanou a ještě minutku povaříme.

2
Hotovo

V mezičase si na zbytku másla opečeme plátky žampiónů na závěrečné ozdobení polévky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Vepřové kotletky na žampiónech
další
Pohanko-jablečná kaše s datlemi
předchozí
Vepřové kotletky na žampiónech
další
Pohanko-jablečná kaše s datlemi

Přidejte svůj komentář