0 0
Krémová bramboračka s houbičkami shiitake

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Krémová bramboračka s houbičkami shiitake

    Postup přípravy

    Do pořádné bramboračky, i naší krémové, patří houby, to je jasný. Ale zkoušeli jste ji už s houbičkami shiitake? Kromě toho, že výborně chutnají, jsou nesmírně zdravé a dokáží očistit náš organizmus od toxických látek z léků, cigaret i alkoholu.

    Výhrou je, pokud se vám povede sehnat je v čerstvém stavu, ale pohrdnout nemusíte ani sušenými. Jen je potřeba houbičky předem namočit a déle vařit. Na skus jsou pevné a naprosto vynikající.

     

    • 2 brambory
    • 1 mrkev
    • 1 petržel
    • kus celeru
    • kousek pórku
    • 15 houbiček shiitake
    • 2 lžíce sojové omáčky
    • 1 cibule
    • 2 stroužky česneku
    • 2 kostky bio bujonu Würzl (Kaufland nebo zdravá výživa)
    • 20 g másla
    • pepř, kmín, majoránka

    Den předem namočíme houbičky do teplé vody smíchané se sojovou omáčkou. Druhý den je v nálevu povaříme asi 20 minut. V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory, mrkev, celer a petržel. Okořeníme kmínem a pepřem, zalijeme vodou a uvedeme k varu. Přidáme bujonové kostky, pokrájený pórek, shiitake i s vodou a uvaříme doměkka. Potom houbičky zase vylovíme, polévku rozmixujeme do hladkého krému, ochutíme majoránkou a lisovaným česnekem a jen minutku povaříme. Do polévky na talíře přidáme povařené shiitake.

     

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Tempeh po indicku s jasmínovou rýží
    další
    Fettuccine s mangoldem a sušenými rajčaty

    Přidejte svůj komentář