0 0
Linecký koláč s marmeládou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
150 g hladká mouka
100 g máslo
50 g moučkový cukr
1 žloutek
špetka sůl
vanilka
meruňková marmeláda

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Linecký koláč s marmeládou

Meruňky patří mezi vůbec nejzdravější ovoce. Jsou zásobárnou železa, beta karotenu a mnoha dalších prvků. Mimo jiné zpomalují stárnutí organizmu.

  • 65 min
  • Porcí: 6
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Forma o průměru 27 cm

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mouku a cukr přesejeme, smícháme se solí a studeným máslem pokrájeným na kostičky. Rukama, nebo ještě lépe kuchyňským robotem, rychle vytvoříme drobenku. Tak, aby se všechny ingredience propojily a zhrudkovatěly. Pak přidáme žloutek a zpracujeme v těsto. Počínáme si rychle, abychom máslo v dlaních zbytečně nezahřívali. Z připraveného těsta ukoulíme hroudu a spláneme jí na silnější placku (bude se nám následně líp vyvalovat). Zabalíme jej do fresh fólie nebo mikrotenu a necháme odpočinout v lednici aspoň půl hodinu, ale klidně přes noc.

2
Hotovo

Formu vymažeme silně máslem nebo vyložíme namuchlaným pečícím papírem. Těsto vyválíme do kruhu, na placku silnou asi 3 mm a vložíme jí do formy. Okraje necháme zvednuté do výšky tak na půl centimetru. Zbytek okrojíme, zmačkáme do kuličky, znova rozválíme a vykrájíme požadované tvary. Korpus potřeme bohatě marmeládou a vykrájenými kousky koláč ozdobíme.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme cca 35 minut, až začnou okraje růžovět.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Ravioly s medvědím česnekem
další
Vegetariánská velikonoční nádivka
předchozí
Ravioly s medvědím česnekem
další
Vegetariánská velikonoční nádivka

Přidejte svůj komentář