0 0
Tofu špízy s tapenádou z červených paprik

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Tofu v marinádě
1 balení tofu natural nebo s mořskými řasami
2 stroužky česnek
2 lžíce sojová omáčka
2 lžíce olivový olej
1 plná lžička strouhaný zázvor
1 lžíce ústřičná omáčka vege: worchester nebo sojovka
Na obalení a smažení
30 g sezamová semínka
30 g tapioková mouka nebo škrob, příp. hl. mouka
olej
Tapenáda
30 g slunečnicová semínka
2 větší červená paprika
2 stroužky česnek
1 lžička tmavý balsamico krém
1/2 lžičky červená kari pasta příp. chilli koření
hrst máta
sůl
čerstvě mletý pepř
olivový olej

Tofu špízy s tapenádou z červených paprik

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Sezam je pravděpodobně nejstarší rostlinou, která se pěstuje pro olej. Semínka mají skvělé složení účinných látek
k prevenci osteoporózy.

  • Porcí: 2
  • Středně náročné

Ingredience

  • Tofu v marinádě

  • Na obalení a smažení

  • Tapenáda

Postup přípravy

Budou se hodit 4 grilovací jehly.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Asi 2 hodiny předem si namarinujeme tofu. Rozbalíme jej z obalu a podélně naplacato rozřízneme na dvě části. Potom příčně rozkrájíme asi na 1 a půl cm kostičky. Z oleje, ústřičné omáčky, sojové omáčky, strouhaného zázvoru a lisovaného česneku připravíme marinádu, do které tofu namočíme a necháme odležet v lednici, aby natáhlo chutě.

2
Hotovo

V té době si můžeme připravit i papriky. Omyjeme je, rozčtvrtíme, vyndáme semínka a potřeme olivovým olejem. Vyskládáme na plech řeznou plochou dolů a strčíme do trouby pod gril rozehřátý na 180 st. C. Grilujeme přibličně 20 minut. Je žádoucí, aby se nám papriky trochu připekly, aby na sobě měly černé puchýře. Když jsou dost flekaté, přesypeme je do kastrolu a uzavřeme pokličkou, aby se zapařily. Když vychladnou, oloupeme je, nakrájíme na kostičky a přendáme do misky.

3
Hotovo

Na malé pánvičce na sucho opražíme slunečnici a přidáme k paprikám. Na pánvičku kápneme olivový olej, přihodíme nakrájené plátky česneku a když začnou růžovět, přidáme i červenou kari pastu. Touto směsí zalijeme papriky a ještě je osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou mátu a dochutíme balzamikovým krémem.

4
Hotovo

Namarinované tofu necháme okapat a obalíme ve směsi sezamu a tapiokové mouky. Napícháme na grilovací špejle a opečeme na grilovací pánvi na troše oleje dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Křehký koláč s rebarborou a pudinkem
další
Batátové krokety se smetanovým dipem a dipem BBQ

Přidejte svůj komentář