0 0
Křehký koláč s rebarborou a pudinkem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Koláčová forma o průměru 28 cm
100 g hladká mouka
100 g špaldová mouka
100 g tuhé máslo
50 g moučkový cukr
2 lžíce studená voda
2 ks vejce
špetka sůl
Náplň
350 ml mléko
100 g měkký tvaroh
30 g třtinový cukr
1 ks vanilkový pudink
1 ks vejce
několik řapíků rebarbora
Drobenka
40 g třtinový cukr
40 g polohrubá mouka
30 g máslo

Křehký koláč s rebarborou a pudinkem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Moučníky a sladká jídla

Rebarborové řapíky jsou cenný jarní poklad. Dokáží rozzářit naše moučníky i marmelády. Sbírat je můžeme jen do sv. Jana.

  • Středně náročné

Ingredience

  • Koláčová forma o průměru 28 cm

  • Náplň

  • Drobenka

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a na kousky nakrájené tuhé máslo. Přikápneme vodu a vyklepneme sem i vejce. Z připravené směsi zaděláme rychlostí blesku těsto. Práci nám může urychlit kuchyňský robot. Zadělané těsto zabalíme do mikrotenu a odložíme do lednice aspoň na půl hodiny.

2
Hotovo

Do kastrolu vylijeme mléko, trochu si necháme v hrnečku stranou na smíchání s cukrem a pudinkovým práškem. Mléko v kastrolu zahříváme a když je horké, vylijeme k němu rozmíchaný pudink. Svaříme dohusta. Hotový pudink necháme vystydnout za občasného zamíchání (aby se neutvořil škraloup). Když je pudink vlažný, přimícháme k němu jogurt a vejce.

3
Hotovo

Z rebarborových řapíků sloupneme vrchní slabou slupičku a nakrájíme je na centimetrové plátky.

4
Hotovo

Připravíme si drobenku z cukru, mouky a másla. Prsty vše spojíme do polosypké hmoty.

5
Hotovo

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto z lednice natlačíme do korpusu, zvedneme okraje asi do 3 cm výšky. Dno těsta propícháme vidličkou a nalijeme na něj pudink. Na pudink rozvrstvíme kousky rebarbory a posypeme žmolenkou.

6
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 30-35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Pikantní tuňáková pomazánka
další
Tofu špízy s tapenádou z červených paprik

Přidejte svůj komentář