1 0
Batátové krokety se smetanovým dipem a dipem BBQ

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Krokety
2 ks, cca 350 g batáty
160 g hrubá mouka
40 g dětská krupička
2 lžíce citrónová šťáva
1 ks vejce
sůl
mletý pepř
pažitka
olej
Smetanový dip
2 lžíce zakysaná smetana
1 ks sýr cottage
1 lžíce javorový sirup
1 ks kyselá okurka
1/2 lžičky dijonská hořčice
špetka sůl
Dip BBQ
250 ml rajčatové pyré
2 ks rajče
2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks kyselá okurka
1 lžička cukr
1 lžička jablečný ocet
1 lžička worchestr
tymián
chilli koření
čerstvě mletý pepř
sůl
olivový olej

Batátové krokety se smetanovým dipem a dipem BBQ

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Batáty pocházejí ze Střední Ameriky stejně jako brambory.
A i když byly do Evropy dovezeny
o století dřív, co se slávy týče, brambory je totálně převálcovaly.

  • 100 min
  • Středně náročné

Ingredience

  • Krokety

  • Smetanový dip

  • Dip BBQ

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Batáty upečeme ve slupce v troubě vyhřáté na 180 st. C doměkka. Po zchladnutí oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. V míse důkladně promícháme s moukou, krupicí, citronovou šťávou, posekanou pažitkou, žloutkem, solí a pepřem. Z bílku ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Lžící nabíráme kousky těsta a koulíme kuličky. V malém kastrůlku rozpálíme vyšší vrstvu oleje a krokety v něm osmažíme dozlatova. Hotové necháme okapat na ubrousku.

2
Hotovo

Smetanový dip připravíme smícháním cottage se zakysanou smetanou, jemně nastrouhanou okurkou, javorovým sirupem, dijonskou hořčicí a špetkou soli. Dle chuti případně ochutíme ještě citrónovou šťávou.

3
Hotovo

Barbecue dip připravíme následovně:

Na oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli s plátky česneku, přidáme na kostičky nakrájená spařená a oloupaná rajčata, rajčatové pyré, nakrájenou okurk a odrhnuté bylinky. Ochutíme pepřem, octem, cukrem, worchestrem a chvíli dusíme. Dle chuti přisolíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Tofu špízy s tapenádou z červených paprik
další
Smažené kapustičky a žampióny s dipem ze sýru cottage

Přidejte svůj komentář