0 0
Smažené kapustičky a žampióny s dipem ze sýru cottage

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

250 g malých žampióny
300 g růžičková kapusta
1 ks vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
olej
Dip
1 ks sýr cottage
1 vrchovatá lžíce zakysaná smetana
1 lžička medová hořčice
1 lžička citrónová šťáva
čerstvý kopr
sůl

Smažené kapustičky a žampióny s dipem ze sýru cottage

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Růžičková kapusta je držák, který na záhonku vydrží celou zimu. Navíc je to bezvadná surovina pro pocuchané nervy.

  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Dip

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kapustičky omyjeme, odkrojíme tvrdý kousek košťálu a odstraníme případné nehezké lístky. Uvaříme 4 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Žampiony očistíme ubrouskem.

2
Hotovo

V malém kastrůlku si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Oleje má být tolik, aby byly houby i kapustičky v oleji ponořené.

3
Hotovo

Připravíme si trojobal. Do jedné misky hladkou mouku, do druhé vejce s mlékem a solí a do třetí strouhanku. Houby a kapustičky obalujeme nejprve v mouce, pak přendaváme do vejce a ze všech stran obalíme. Necháme okapat na vidličce a poté obalujeme ve strouhance. Rukama strouhanku přimáčkneme a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírovém ubrousku.

4
Hotovo

Dip si připravíme smícháním cottage se zakysanou smetanou, hořčicí, citrónovou šťávou, hořčicí, koprem, pepřem a solí.

5
Hotovo

Smaženou zeleninu napícháme na párátka a namáčíme v dipu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Batátové krokety se smetanovým dipem a dipem BBQ
další
Sekaná s kopřivami a bramborovou kaší

Přidejte svůj komentář