Ingredience
- 250 g malých žampióny
- 300 g růžičková kapusta
- 1 ks vejce
- hladká mouka
- strouhanka
- sůl
- olej
Dip
- 1 ks sýr cottage
- 1 vrchovatá lžíce zakysaná smetana
- 1 lžička medová hořčice
- 1 lžička citrónová šťáva
- čerstvý kopr
- sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kapustičky omyjeme, odkrojíme tvrdý kousek košťálu a odstraníme případné nehezké lístky. Uvaříme 4 minuty ve vroucí osolené vodě. Poté zchladíme studenou vodou a necháme okapat. Žampiony očistíme ubrouskem. |
2 Hotovo | V malém kastrůlku si rozehřejeme vyšší vrstvu oleje. Oleje má být tolik, aby byly houby i kapustičky v oleji ponořené. |
3 Hotovo | Připravíme si trojobal. Do jedné misky hladkou mouku, do druhé vejce s mlékem a solí a do třetí strouhanku. Houby a kapustičky obalujeme nejprve v mouce, pak přendaváme do vejce a ze všech stran obalíme. Necháme okapat na vidličce a poté obalujeme ve strouhance. Rukama strouhanku přimáčkneme a vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme dozlatova. Usmaženou zeleninu necháme okapat na papírovém ubrousku. |
4 Hotovo | Dip si připravíme smícháním cottage se zakysanou smetanou, hořčicí, citrónovou šťávou, hořčicí, koprem, pepřem a solí. |
5 Hotovo | Smaženou zeleninu napícháme na párátka a namáčíme v dipu. |