0 0
Třezalkový sirup

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Třezalkový sirup

    Postup přípravy

    Sdílet

    Dalším pokladem na zahradě je trs třezalky. Vloni jsem z ní dělala olej na spáleniny a odřeniny, letos zkouším sirup. Třezalka uvolňuje stav mysli, působí příznivě na žaludek, játra a žlučník, zlepšuje cévní stěny, a to se vždycky hodí. Budeme jí střídat s meduňkou.

    • 20 rozkvetlých vršků třezalky, asi 20 cm kusy
    • 2 bio citrony
    • 1 kg cukru krupice
    • 1,5 l vody

    Květy opláchneme a zbavíme pavoučků, kteří ještě pár minut po opláchnutí vylézají :). Cukr svaříme s vodou do úplného rozpuštění a přelijeme přes třezalku, přidáme na plátky nakrájený omytý citron a necháme pod pokličkou odstát minimálně 24 hodin.

    Druhý den zahřejeme na cca 50 st. C a přes plátýnko přecedíme do vyvařených lahví.

    Množství, které tak rychle nevypijeme, jsem dala raději do tmavé lahve, protože třezalka je citlivá na světlo. Sice jsem informace o třezalkovém sirupu nikde nenašla, ale jistota je jistota 🙂

    trezal

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

    předchozí
    Jahodový koktejl
    další
    Jahodová zmrzlina
    předchozí
    Jahodový koktejl
    další
    Jahodová zmrzlina

    Přidejte svůj komentář