0 0
Vláčný jablečný koláč

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Vláčný jablečný koláč

    Postup přípravy

    Na koláčovou formu o průměru 28 cm budeme potřebovat:

    • 150 g hladké mouky na křehké těsto
    • 80 g cukru krupice
    • 40 g másla
    • 5 lžic mléka
    • 3 velká jablka
    • 3 vejce
    • 1 lžička skořice
    • 0,5 prášku do pečiva
    • špetka soli
    • hrst slunečnicových semínek
    • hrst rozinek
    • máslo a hrubá mouka na zapékací formu

    Postup:

    Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme rozehřáté, ale zchadlé máslo, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva a skořicí. Rychle zamícháme stěrkou, až se utvoří hladké těsto (dobu míchání zbytečně neprodlužujeme). Jablka omyjeme, zbavíme slupek a jadřince a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme do těsta společně s rozinkami a semínky a promícháme. Potom opatrně vmícháme sníh z bílků. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a povrch uhladíme stěrkou.

    Troubu vyhřejeme na 170 st. C a koláč pečeme přibližně 25 minut. Je-li hotový, vyzkoušíme zapíchnutím špejle doprostřed koláče. Pokud se nelepí, je hotovo.

    Inspiraci na tento koláč jsem objevila v e-kuchařce.

    Miriam

    Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

    předchozí
    Máslové sušenky s levandulí a mandlemi
    další
    Listový salát s vejcem a slunečnicovými semínky

    Přidejte svůj komentář