0 0
Karamelový likér – domácí „Baileys“

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 ml mléko
300 - 400 ml rum dle chuti
50 g cukr
1 ks karamelové sladké kondenzované mléko
1 ks kondenzované mléko
1 dl šlehačka
1 ks karamelový pudink
prášek, extrakt... vanilka

Karamelový likér – domácí „Baileys“

Originální receptura na pravé irské Baileys je důkladně střežena, ale tuhle naší echt českou variantu by nám mohli
v Irsku pěkně závidět :D

  • 20 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Pudinkový prášek smícháme s cukrem, vanilkou a trochou vlažného mléka. Zbytek mléka přivedeme pomalu k varu. Přimícháme rozpuštěný pudink a za stálého míchání svaříme dohusta. Přilijeme kondenzované mléko a šlehačku a stáhneme z plotny. Do směsi přendáme i slazené karamelové mléko a rozmixujeme ponorným mixérem.

2
Hotovo

Přilijeme rum, v množství dle chuti a nápoj přelijeme přes cedník. Plníme do vyvařených lahví, zavíčkujeme a uchováme v lednici.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pikantní kuřecí paličky pečené v zelenině
další
Soufflé
předchozí
Pikantní kuřecí paličky pečené v zelenině
další
Soufflé

Přidejte svůj komentář