1 0
Chili con carne

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
400 g hovězí maso plec příp. mleté hovězí koupené
400 g z konzervy červené fazole
400 g krájená rajčata v konzervě
250 ml hovězí vývar nebo rozvařený bio bujón
60 g libová slanina
3 stroužky česnek
2 rajče
2 kostičky hořká čokoláda
1 červená kapie
1 velká cibule
1 jarní cibulka
1 lžíce sladká paprika
1 lžička chilli koření
mletý pepř
sůl
olej
Příloha
1 hrnek rýže
sůl
A ještě
tortilla placky
tortilla chips
hladkolistá petrželka

Chili con carne

Název Chili con carne pochází ze španělštiny a pro Texasany je národním jídlem. Je to prostě takový pikantní Tex-Mex guláš.

  • 80 min
  • Porcí: 5
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Maso pomeleme na masovém strojku. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme plochou nože a posekáme. Papriku nakrájíme na kousky. V kastrolu rozehřejeme trošičku oleje a orestujeme na něm nejdřív pokrájenou slaninu a když se rozškvaří, přidáme cibuli s česnekem. Restujeme dozlatova. Přisypeme sladkou papriku a chilli a jen chvilku zahříváme, aby se koření rozvonělo. Potom přidáme mleté maso a vařečkou jej během restování oddělujeme na malé kousky.

2
Hotovo

Až se vypaří tekutina z masa, zalijeme vývarem a rajčaty z konzervy. Přiklopíme pokličkou a dusíme. Mezitím si nakrojíme rajčata do kříže, spaříme vroucí vodou, sloupneme a nakrájíme na maličké kousky. Asi po 30ti minutách je přidáme k masu zároveň s kapií, zcezenými fazolemi a dálších cca 20-30 minut pod pokličkou dusíme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou čokoládu, pokrájenou jarní cibulku, promícháme a ještě chvilku probuláme.

3
Hotovo

Rýži propláchneme chladnou vodou, doplníme 1 a půl násobky vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka, cca 12 minut. Nejdřív začneme vařit zprudka a když začne bublat, teplotu snížíme a zvolna dovaříme.

4
Hotovo

Tortilla placky rozkrájíme na 6 dílů a na suché pánvi z obou stran opečeme, aby křupaly. Na talířích posypeme petrželkou nebo koriandrem.

5
Hotovo

Na talířích chili ozdobíme salátem a nachos.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Špagety s krůtím masem
předchozí
Špagety s krůtím masem

Přidejte svůj komentář