1 0
Chili con carne

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

600 g mleté hovězí maso
250 ml hovězí vývar nebo rozvařený bio bujón
150 g červené fazole vařené nebo z konzervy
150 g rajčatové pyré
3 stroužky česnek
2 ks rajče
2 kostičky hořká čokoláda
1 ks červená kapie
1 ks cibule
1 lžíce sladká paprika
1 lžička chilli koření
čerstvý koriandr
mletý pepř
sůl
olej
Na ozdobení
avokádo
rajče
lahůdková cibulka
lupínky Nachos

Chili con carne

Chili con carne je národním jídlem Texasanů.

  • 1 hodina
  • Porcí: 5
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme den předem, kdy si namočíme fazole do chladné vody. Druhý den vodu vyměníme a uvaříme je doměkka (nebo máme uvařené fazole v mrazáku, případně zakoupíme plechovku, což znamená, že začneme hned :D).

2
Hotovo

Cibuli a papriku nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V kastrolu rozehřejeme olej a orestujeme na něm dorůžova cibuli s česnekem. Přisypeme papriku a chilli a jen chvilku zahříváme, aby se koření rozvonělo. Potom přidáme mleté maso a vařečkou jej oddělíme na kousky. Restujeme, až se vypaří tekutina. Zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme. Mezitím si nakrojíme rajčata do kříže, spaříme vroucí vodou, sloupneme a nakrájíme na kousky. Asi po 20ti minutách je přidáme k masu zároveň s kapií, fazolemi, passatou a dále pod pokličkou dusíme. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno pokrájenou čokoládu. Ještě chvilinku probuláme, promícháme, přidáme natrhaný koriandr a je hotovo.

3
Hotovo

V mezičase si nakrájíme oloupané avokádo, rajče a cibulku na kousky.

4
Hotovo

Rýži propláchneme chladnou vodou, doplníme 1 a půl násobky vody čisté, osolíme a uvaříme doměkka, cca 12 minut.

5
Hotovo

Na talířích chili ozdobíme salátem a nachos.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Ovocné kefírové mléko
další
Brokolicová polévka

Přidejte svůj komentář