0 0
Banánové lívanečky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
100 g zakysaná smetana hustá
40 g jemné ovesné vločky
25 g špaldová mouka
10 g třtinový cukr
1 banán
1 vejce
0,5 lžičky prášek do pečiva
skořice
špetka sůl
1 lžíce olej na smažení
Na ozdobení
marmeláda
zakysaná smetana

Banánové lívanečky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

S teplotou pánve to nepřeháníme, lívanečky se rychle pálí.

  • 25 min
  • Porcí: 10
  • Snadné

Ingredience

  • Těsto

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Z uvedeného množství připravíte 10 lívanečků.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do misky nastrouháme oloupaný banán a přidáme všechny ostatní ingredience (kromě oleje, ten přijde na smažení). Důkladně promísíme a necháme pět minut odstát. Mezitím si rozehřejeme nepřilnavou pánev na střední teplotu. Kápneme na ní trochu oleje a lžící tvoříme lívanečky, které zvolna smažíme z obou stran dozlatova.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Strouhané kakaové řezy s tvarohem a rybízem
další
Saltimbocca z krůtího masa
předchozí
Strouhané kakaové řezy s tvarohem a rybízem
další
Saltimbocca z krůtího masa

Přidejte svůj komentář