0 0
Saltimbocca z krůtího masa

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 krůtí řízky
4 plátky parmská šunka
15 lístků šalvěj
100 ml silný drůbeží vývar nebo 1 gelový bujón svařený v deci vody
50 g máslo
50 ml bílé víno
hladká mouka
olivový olej
sůl
čerstvě mletý pepř
Příloha
1,5 hrnku rýže
sůl

Saltimbocca z krůtího masa

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

Pokud použijeme místo vývaru gelový bujón, maso osolíme jen maličko, aby omáčka nebyla přesolená.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme přípravou rýže. Několikrát jí propláchneme čistou vodou, pak jí v kastrůlku doplníme 1 a půl násobkem vody čisté. Osolíme, přiklopíme a přivedeme k varu. Nejdřív při silnější teplotě, a když začne vřít, teplotu stáhneme. Vaříme 12 minut.

2
Hotovo

Pak nahřejeme troubu asi na 80 st. C a v ní talíř, abychom uchovali připravené plátky v teple.

3
Hotovo

Krůtí plátky jemně osolíme a opepříme. Poklademe 2 lístky šalvěje, překryjeme plátkem parmské šunky a obalíme z obou stran v hladké mouce. Hezky vše dohromady pěkně přimáčkneme.

4
Hotovo

Do pánve nalijeme trochu olivového oleje a přidáme lžíci másla. Při střední teplotě necháme rozpálit. Pak vložíme připravené plátky. Nejdřív parmskou šunkou dospodu a opečeme dozlatova. Potom plátky opatrně obrátíme pomocí obracečky a upečeme dozlatova i z druhé strany (z každé cca 3 minuty). Pak zabalíme do alobalu a vložíme do předehřáté trouby na nahřátý talíř.

5
Hotovo

Do výpeku v pánvi nalijeme víno, přihodíme zbylou šalvěj a necháme vysyčet. Zalijeme vývarem a chviličku povaříme. Nakonec vhodíme zbytek másla a při nízké teplotě necháme rozpustit. Do omáčky vložíme maso a přilijeme puštěnou šťávu z alobalu.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Banánové lívanečky
předchozí
Banánové lívanečky

Přidejte svůj komentář