0 0
Ovocné risotto

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ovocné risotto

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Vegetariánské

Nejenže je granátové jablíčko neuvěřitelně zdravé, ale navíc je prý účinným afrodiziakem :)

  • 45 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Ve velkém kastrolu rozehřejeme máslo a jablíčka s cukrem a solí na něm chvilku opečeme. Zasypeme rýží (neoplachujeme) a ještě chvilku opékáme. Poté přelijeme pomerančovou šťávou, přiklopíme pokličkou a necháme šťávu vydusit. Zatím si ohřejeme mléko.

2
Hotovo

Když se šťáva vstřebá, přilijeme polovinu mléka, promícháme, přiklopíme a dusíme do vstřebání mléka. Občas promícháme. Pak zalijeme zbytkem mléka a opět necháme vydusit. Pak už by měla být rýže uvařená na skus, ale přesto krémová (pokud ne, přidáme ještě trošku mléka). Nakonec vmícháme šlehačku se zakysankou a promícháme.

3
Hotovo

Na talířích zdobíme ovocem a pokapeme sirupem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Kuřecí rohlíčky s hráškovým pyré
další
Salát s hruškami a brie

Přidejte svůj komentář