0 0
Kuřecí rohlíčky s hráškovým pyré

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Kuřecí rohlíčky s hráškovým pyré

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Masožrout

Mladý hrášek je zelenina
a obsahuje víc vitamínů. Hrách oproti tomu je luštěnina a má víc minerálů.

  • 30 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

  • Kuřecí rohlíčky

  • Hráškové pyré

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kuřecí řízky nakrájíme příčně na "hranolky" asi 2 cm silné. Velmi lehce je osolíme, okořeníme tymiánovými lístěčky a každý dílek zabalíme do plátku slaniny. Spojíme oba konce naproti sobě špejlí, čímž nám vznikne něco jako rohlíček. Rohlíčky i se špejlema opečeme z obou stran na pánvi na troše tuku. Z upečených kousků špejle odstraníme, tvar nám zůstane.

2
Hotovo

Česnek oloupeme, stroužky nakrájíme na plátky a orestujeme dorůžova na troše oleje. Hrášek uvaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, přidáme orestovaný česnek, citrónovou šťávu, pokrájenou mátu, sůl a pepř a rozmixujeme.

3
Hotovo

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
FlapJack – domácí tyčinky
další
Ovocné risotto

Přidejte svůj komentář