Kokosové koule

0 0
Kokosové koule

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Koule
200 g strouhaný kokos jemnější
1 plechovka slazené kondenzované mléko
Poleva
30 g hořká čokoláda
1/2 lžičky kokosový olej nebo kakaové máslo nebo běžné máslo

Napadlo vás někdy, proč má kokos na skořápce tři oka? Dvě z nich slouží pro výživu plodu během zrání a to třetí očko, tenčí, to je otvor pro klíčení.

Trendy:
  • 5 a méně!
  • Bezlepkové recepty
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské

Ingredience

  • Koule

  • Poleva

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Kokos nasypeme do pánve a asi 4 minuty pražíme. Stále jej mícháme, protože musí zůstat bílý. Poté přilijeme slazené mléko a za stálého míchání zahříváme další cca 3 minuty.

2
Hotovo

Do misky nasypeme trochu kokosu. Lžičkou nabíráme těsto a tvoříme kuličky, které v něm ze všech stran obalujeme. Kuličky vyskládáme vedle sebe na tácek.

3
Hotovo

Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni s troškou kokosového tuku, aby nebyla moc hustá. Potom jí nabíráme na lžíci a kokosové koule jí pokropíme.

4
Hotovo

Něco navíc:

Tyto skvělé kokosové koule jsem našla na profilu paní Chetny Makan a s dovolením si recept vypůjčila.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Plněné bramborové knedlíky s cuketovým zelím
další
Dýňové krokety

Přidejte svůj komentář