Ingredience
- 400 g hladká mouka
- 250 g měkký tvaroh
- 150 g máslo
- 100 g polohrubá mouka
- 100 g moučkový cukr
- 30 + 30 g mandlové hranolkypolovina na posypání
- 30 g rozinky
- 30 ml rum
- 30 g kandovaná pomerančová kůra
- 15 g prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1 žloutek
- z 0,5 citrónová kůra
- špetka sůl
- vanilka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Do misky nakrájíme změklé máslo, přidáme cukr, sůl a vanilku a vyšleháme do hladké nadýchané hmoty. Pak postupně zašleháme vejce a žloutek a následně po částech tvaroh. S tím vším nám může pomoct kuchyňský robot. |
2 Hotovo | Pak přidáme rozinky i s rumem, kůru nastrouhanou z omytého citrónu, kandovanou kůru (kdo má rád) a mandle. Poté důkladně promísíme s moukou smíchanou s práškem do pečiva. Utvoříme bochánek, umístíme na plech na pečící papír a potřeme zbylým bílkem. Navrch posypeme mandlovými hranolky. |
3 Hotovo | Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 20 minut. Poté teplotu snížíme na 160 st. C a pečeme dalších 25-30 minut. Je-li upečený, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed bochánku. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo. |