0 0
Tvarohový mazanec

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

400 g hladká mouka
250 g měkký tvaroh
150 g máslo
100 g polohrubá mouka
100 g moučkový cukr
30 + 30 g mandlové hranolky polovina na posypání
30 g rozinky
30 ml rum
30 g kandovaná pomerančová kůra
15 g prášek do pečiva
2 vejce
1 žloutek
z 0,5 citrónová kůra
špetka sůl
vanilka

Tvarohový mazanec

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Vše vyndáme na kuchyňskou linku cca 2 hodiny předem, aby se nám vyrovnaly teploty a změklo máslo. A také namočíme rozinky do rumu.

  • 85 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Do misky nakrájíme změklé máslo, přidáme cukr, sůl a vanilku a vyšleháme do hladké nadýchané hmoty. Pak postupně zašleháme vejce a žloutek a následně po částech tvaroh. S tím vším nám může pomoct kuchyňský robot.

2
Hotovo

Pak přidáme rozinky i s rumem, kůru nastrouhanou z omytého citrónu, kandovanou kůru (kdo má rád) a mandle. Poté důkladně promísíme s moukou smíchanou s práškem do pečiva. Utvoříme bochánek, umístíme na plech na pečící papír a potřeme zbylým bílkem. Navrch posypeme mandlovými hranolky.

3
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a pečeme 20 minut. Poté teplotu snížíme na 160 st. C a pečeme dalších 25-30 minut. Je-li upečený, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed bochánku. Bude-li po vytažení suchá, je hotovo.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Plněné bramborové knedlíky se zelím
další
Velikonoční nádivka s uzeným masem a špenátem
předchozí
Plněné bramborové knedlíky se zelím
další
Velikonoční nádivka s uzeným masem a špenátem

Přidejte svůj komentář