0 0
Velikonoční nádivka s uzeným masem a špenátem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 veka
400 g uzené maso předvařené
300 ml drůbeží vývar nebo 1 slepičí bio bujón
100 + 50 g máslo
100 g čerstvý špenát
100 g mandle
100 ml šlehačka
80 g zelený chřest stonky
40 g čedar
hrst libeček
8 vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
olej

Velikonoční nádivka s uzeným masem a špenátem

Trendy:
  • Masožrout
  • 75 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Veku nakrájíme na kostičky a nasypeme do vyššího pečícího plechu. Necháme v nahřáté troubě lehce okorat. Nebo je nakrájíme den předem a necháme okorat zakryté utěrkou.

2
Hotovo

V ohřátém vývaru necháme zvolna rozpustit 100 g másla, zbytek rozehřejeme zvlášť.

3
Hotovo

Uzené maso nakrájíme na kostičky, posekáme mandle, stonky chřestu pokrájíme na centimetrové kousky a pokrájíme špenát a libeček. Na vyšší pánvi maso orestujeme na troše oleje. Přidáme mandle, chřest a bylinky a necháme zavadnout.

4
Hotovo

Houstičky nasypeme do větší mísy, zalijeme vývarem a přidáme i orestovanou směs z pánve a nastrouhaný sýr. Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky rozkvedláme se smetanou, okořeníme pepřem a muškátovým oříškem a nalijeme také do mísy. Bílky osolíme a vyšleháme tuhý, avšak ještě vláčný sníh. Opatrně jej vmícháme k houstičkám.

5
Hotovo

Formu vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme silně máslem a vysypeme strouhankou a směs do ní navrstvíme. Přelijeme zbytkem rozehřátého másla. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a upečeme dozlatova, cca 30 - 35 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohový mazanec
další
Svěží mechová roláda s tvarohovým krémem
předchozí
Tvarohový mazanec
další
Svěží mechová roláda s tvarohovým krémem

Přidejte svůj komentář