0 0
Mrkvové pesto

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 miska mrkvová nať
60 ml olivový olej
40 g sýr parmazánového typu
3 lžíce citrónová šťáva
3 stroužky česnek
sůl

Mrkvové pesto

Trendy:
  • RAW Recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Množství je orientační, dolaďte dle množství natě a vlastní chuti.

  • 15 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Použila jsem mladou nať z mrkviček, které jsem vyjednotila na záhonu. Pesto se hodí do těstovin, salátů anebo na chleba.

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkvovou nať důkladně omyjeme a osušíme v utěrce. Nakrájíme na kousky a nasypeme buď do elektrického sekáčku nebo hmoždíře, přidáme oloupaný pokrájený česnek, strouhaný sýr, citrónovou šťávu, sůl a dýňová semínka. Rozmixujeme na pastu a uložíme v uzavíratelné skleničce v lednici. Spotřebujeme do týdne nebo zamrazíme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Pizza s rýžovým korpusem
další
Košíčky z listového těsta se špenátovou náplní
předchozí
Pizza s rýžovým korpusem
další
Košíčky z listového těsta se špenátovou náplní

Přidejte svůj komentář