0 0
Pizza s rýžovým korpusem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Korpus
350 ml voda
160 g rýže
150 g čedar
1 lžíce olej
1 vejce
hrst petrželka
špetička sůl
Náplň
200 ml rajčatová passata
70 g sušená šunka
30 g sýr parmazánového typu
3 rajčata
3 jarní cibulka
1 žlutá paprika tenkostěnná
1 lžíce chilli omáčka nebo chilli koření
1 lžička oregano

Pizza s rýžovým korpusem

Rajčatová passata je omáčka
z čerstvých rajčat bez semínek.

  • 75 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

  • Korpus

  • Náplň

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát tekoucí vodou a nakonec zalijeme 350 ml vody nové. Trošku osolíme (s přihlédnutím k tomu, že sýr a šunka jsou slané dost) a při střední teplotě uvaříme doměkka. Od doby varu cca 12 minut.

2
Hotovo

Uvařenou rýži necháme zchladnout. Občas jí promícháme, čímž proces stydnutí uspíšíme. Pak do ní přimícháme najemno strouhaný sýr, vejce a posekanou petrželku. Plech vyložíme pečícím papírem a rýžovou hmotu na něj vytvarujeme do tenkého korpusu. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 st. C a předpečeme cca 25 minut, až začnou okraje zlátnout.

3
Hotovo

Rajčatovou passatu smícháme s chilli a oreganem a potřeme jí celý korpus. Ozdobíme nakrájenými rajčaty, paprikou, cibulkou a šunkou. Navrch zasypeme parmazánem.

4
Hotovo

Vrátíme zpět do trouby vyhřáté na 190 st. C a dopečeme ještě přibližně 15-18 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Bezový sirup
další
Mrkvové pesto
předchozí
Bezový sirup
další
Mrkvové pesto

Přidejte svůj komentář