0 0
Patizon v mexické směsi

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

1 ks menší patizon
3 stroužky česnek
3 ks rajčata
1 plechovka fazole v tomatě
1 ks cibule
1 ks mrkev
1 šálek mražená kukuřice
1 šálek mražený hrášek
1 lžička římský kmín
čerstvě mletý pepř
dle chuti chilli koření
sůl
olej
petrželka

Patizon v mexické směsi

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Levné a chutné recepty
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Ačkoliv patizon vypadá jako UFO loď, je to přímý příbuzný dýně. Je nesmírně zdravý
a pomáhá nám udržovat pořádek ve střevech.

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Patizon omyjeme, nakrájíme na tenké plátky (cca půl cm), oloupeme a odstraníme semínka. Dužinu nakrájíme na kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky, česnek na plátky. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky.

2
Hotovo

Do vyšší pánve nalijeme trochu oleje a minutu na něm orestujeme mrkev. Přisypeme cibuli s česnekem a necháme je zesklovatět. Přisypeme patizon a koření a pár minut ještě restujeme. Přidáme kukuřici s hráškem, rajčata a dalších cca 5 minut zahříváme.

3
Hotovo

Směs ochutnáme a případně doladíme dle vlastní chuti. Na talířích posypeme nasekanou petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Hovězí flap steak se zelenými fazolkami
další
Červená řepa plněná čerstvým sýrem

Přidejte svůj komentář