0 0
Hovězí flap steak se zelenými fazolkami

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

600 g flap steak maso z hovězího pupku
300 g zelené fazolky
200 ml kuřecí vývar nebo 1 kuřecí bujón
100 g anglická slanina
3 ks červená cibule
2 lžíce zelený pepř naložený
1 dl bílé víno
sůl
čerstvě mletý pepř
olej

Hovězí flap steak se zelenými fazolkami

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Masožrout

Flap steak je maso ze střední části hovězího pupku. Říká se mu také "bryndáček" :)

  • 35 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Steak naporcujeme napříč vláknem na 3 díly. Naolejujeme, nasolíme, napepříme a dáme na 15 minut odpočinout do lednice. Mezitím očistíme fazolky a nakrájíme je na cca 4 cm dlouhé špalíčky. Cibuli nakrájíme na proužky, slaninu na kostičky a obojí orestujeme na pánvi.

2
Hotovo

V osoleném vývaru povaříme cca 10 minut fazolky. Poté je vyjmeme děrovanou naběračkou a přendáme k orestované cibuli se slaninou. Osolíme a opepříme.

3
Hotovo

Rozpálíme jinou pánev a zprudka na ní opečeme z obou stran steaky. Z každé přibližně 5 minut. Pak je rychle zabalíme do alobalu, položíme na plech a vložíme ještě na dalších 5 minut do trouby rozpálené na 200 st. C. Máte-li rádi více propečené, nechte je tam minut deset. Nebo naopak propečené méně, zkraťte o minutku dobu opékání na pánvi :P

4
Hotovo

Do pánve od steaků nalijeme víno a necháme vydusit. Přilijeme vývar z fazolek, přisypeme nakládaný pepř, osolíme a chvilku povaříme.

Kuba

Už jako mrňous jsem se motal mamce v kuchyni. Stál jsem na židli u kuchyňské linky a "radil", co má dát do kastrolu. Ve dvou letech jsem prý tvrdil, že budu "tuchažem" a ve čtyřech upřesnil, že budu "nejlepším kuchařem na světě". Jak to dopadne, to ještě nevím, ale už 2 roky kuchařinu studuju :D

předchozí
Vegetariánské zelené kari
další
Patizon v mexické směsi

Přidejte svůj komentář