0 0
Sýrová frittata

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 vejce
40 g Gorgonzola
30 g Grana Padano hoblinky
6 cherry rajčátka
4 lžíce šlehačka
4 sušená rajčata
2 stroužky česnek
1 jarní cibulka
sůl
čerstvě mletý pepř
olej
pažitka

Sýrová frittata

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty

Pečeme ideálně v nepřilnavé nádobě, která je vhodná k zapečení v troubě.

  • 15 min
  • Porcí: 2
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Gorgonzolu nastrouháme na hrubém struhadle. Sušená rajčata a cibulku nakrájíme na kousky, česnek na plátky. Rajčátka na čtvrtiny. Vejce rozkvedláme vidličkou se šlehačkou, špetkou soli a čerstvě drceným pepřem. Dáme si nahřívat gril v troubě na 200 st. C. Do pánve kápneme trochu oleje a orestujeme na něm česnek do světle zlatavé barvy. Přihodíme cibulku a sušená rajčata a zalijeme vejci. Po povrchu rozsypeme Gorgonzolu i hoblinky Grana Padano. Nakonec rozvrstvíme cherry rajčátka.

2
Hotovo

Při střední teplotě smažíme frittatu dokud se strany nezačnou zakulacovat a odlepovat od stěn pánve (cca 5 minut). Pak vložíme pod gril, aby se zatáhl i povrch (cca 4-5 minut). Hotovou frittatu přesuneme na velký talíř a nakrájíme na výseče. Posypeme posekanou pažitkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tempeh na kari se zeleninou
předchozí
Tempeh na kari se zeleninou

Přidejte svůj komentář