0 0
Tempeh na kari se zeleninou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Tempeh na kari se zeleninou

Trendy:
  • Snadné a rychlé recepty
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty

Místo fermentovaného tempehu můžeme použít také uzený. Směs bude chuťově výraznější.

  • 25 min
  • Porcí: 3
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži propláchneme několikrát vodou. Pak na slitou rýži nalijeme 1 a půl násobek vody čisté, osolíme, přiklopíme a dáme vařit. Nejdřív na silnější teplotu a následně teplotu stáhneme na mírnější a dovaříme doměkka, celkem cca 12 minut.

2
Hotovo

Cibuli a česnek posekáme nadrobno a zpěníme na troše oleje ve vyšší pánvi. Tuto dobu využijeme k nakrájení všech dalších ingrediencí. Cibuli občas promícháme, aby se nepřipálila. Měla by zůstat světlá.

3
Hotovo

Do pánve přihodíme kostičky tempehu, zaprášíme kari kořením a zakápneme sojovou omáčkou. Přisypeme kousky paprik a stále restujeme při střední teplotě. Zázvor oloupeme a prolisujeme do pánve lisem na česnek. Zalijeme polovinou kokosového mléka a přidáme proužky zelené části pórku. Přihodíme půlky rajčátek a přilijeme zbytek kokosového mléka smíchaného s Gustinem. Promícháme a ještě dvě minutky zahříváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Perník s podmáslím a ovesnými vločkami
předchozí
Perník s podmáslím a ovesnými vločkami

Přidejte svůj komentář