0 0
Netradiční buřtguláš

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
cca 300 ml masový vývar
50 ml červené víno
6 střední brambory
5 špekáčky
4 rajčata
4 jarní cibulka
2 červená paprika tenkostěnná
2 stroužky česnek
2 bobkový list
1 větší cibule
1 lžíce uzená paprika
1 lžíce gulášová paprika
drcený kmín
čerstvě mletý pepř
chilli paprička
olej
A ještě
1 plná lžíce máslo
1 lžíce hladká mouka

Netradiční buřtguláš

Trendy:
  • Masožrout

Přidání pár kapek citrónu do hotového guláše není nutností, ale dá mu bezva říz :)

  • 45 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Posekáme cibuli a česnek a orestujeme na troše oleje dozlatava. Mezitím si nakrájíme špekáčky a brambory na kostičky. Papriky na proužky, jarní cibulky na kroužky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a posekáme.

2
Hotovo

K orestované cibuli přidáme špekáčky a drcený kmín a krátce zarestujeme, aby špekáčky pustily chuť. Podlijeme vínem a necháme vysyčet. Pak zaprášíme paprikou, opepříme, přidáme brambory, chilli papričku (množství dle chuti) a bobkový list. Zalijeme vývarem, promícháme a 10 minut dusíme pod pokličkou. Přidáme papriku a rajčata, osolíme a dusíme dalších 10 minut. Krátce před dokončením přidáme jarní cibulku.

3
Hotovo

Pokud by byl guláš řídký, usmažíme trošku zlatavé jíšky a pár minut před dokončením zamícháme omáčky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Tvarohovo-citrónový chlebíček
předchozí
Tvarohovo-citrónový chlebíček

Přidejte svůj komentář