Ingredience
- cca 300 ml masový vývar
- 50 ml červené víno
- 6 střední brambory
- 5 špekáčky
- 4 rajčata
- 4 jarní cibulka
- 2 červená paprika tenkostěnná
- 2 stroužky česnek
- 2 bobkový list
- 1 větší cibule
- 1 lžíce uzená paprika
- 1 lžíce gulášová paprika
- drcený kmín
- čerstvě mletý pepř
- chilli paprička
- olej
A ještě
- 1 plná lžíce máslo
- 1 lžíce hladká mouka
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Posekáme cibuli a česnek a orestujeme na troše oleje dozlatava. Mezitím si nakrájíme špekáčky a brambory na kostičky. Papriky na proužky, jarní cibulky na kroužky. Rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a posekáme. |
2 Hotovo | K orestované cibuli přidáme špekáčky a drcený kmín a krátce zarestujeme, aby špekáčky pustily chuť. Podlijeme vínem a necháme vysyčet. Pak zaprášíme paprikou, opepříme, přidáme brambory, chilli papričku (množství dle chuti) a bobkový list. Zalijeme vývarem, promícháme a 10 minut dusíme pod pokličkou. Přidáme papriku a rajčata, osolíme a dusíme dalších 10 minut. Krátce před dokončením přidáme jarní cibulku. |
3 Hotovo | Pokud by byl guláš řídký, usmažíme trošku zlatavé jíšky a pár minut před dokončením zamícháme omáčky. |