Ingredience
- 140 g máslo
- 135 g špaldová mouka celozrnná hladká
- 100 g třtinový cukr
- 25 g mandle
- 2 zralý banán
- 2 vejce
- 2 lžíce citrónová šťáva
- 0,5 prášek do pečiva
- špetka sůl
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Máslo rozpustíme a necháme zchladnout. Smícháme s cukrem, citrónovou šťávou a vejci. Prošleháme a přisypeme rozstrouhané banány a mouku smíchanou s kypřícím práškem a solí. Důkladně promísíme s posekanými mandličkami. |
2 Hotovo | Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme namuchlaným pečícím papírem. Těsto vlijeme dovnitř a rozprostřeme po celé ploše. Troubu rozpálíme na 180 st. C a chlebíček v ní upečeme dozlatova, cca 35 minut. Je-li chlebíček upečený zjistíme zapíchnutím suché špejle. Pokud na ní neulpí těsto, je hotovo. |