0 0
Rajčatové risotto s pancettou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Rajčatové risotto s pancettou

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

V sušených rajčatech je až
10x víc antioxidantu lykopenu než v rajčatech čerstvých.

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmáčkneme nožem a posekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, zbavíme bubáků a nakrájíme na malé kousky. Sušená rajčata také nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. V 6 deci vody svaříme bujón, případně použijeme vývar.

2
Hotovo

Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme ve větší pánvi nebo kastrolu dosklovata. Přisypeme suchou rýži a chvilku společně mícháme a opékáme, aby se celá obalila olejem. Zalijeme vínem, promícháme, přiklopíme a necháme vydusit. Zalijeme částí vývaru, jen aby rýže byla lehce zalitá, opět promícháme, přiklopíme a necháme vydusit. Takto pokračujeme, dokud máme vývar. Když přilijeme vývar naposledy, přidáme i oboje rajčata a rajčatové pyré. Přiklopíme a chvilku dusíme. Pak dodáme, máslo, nastrouhaný sýr a stáhneme z plotny.

3
Hotovo

Během doby, co se bude dusit rýže, vyškvaříme pancettu. Na pánev kápneme olej, rozehřejeme a rozložime do ní plátky pancetty. Můžeme je jakoby namuchlat. Přihodíme i lístky bazalky. Když se bazalka opeče, přidáme jí k hotovému risottu. Pancettu použijeme ke zdobení na talířích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Banánový chlebíček
další
Linecký rybízový koláč ze špaldové mouky
předchozí
Banánový chlebíček
další
Linecký rybízový koláč ze špaldové mouky

Přidejte svůj komentář