0 0
Rajčatové risotto s pancettou

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Rajčatové risotto s pancettou

Trendy:
  • Masožrout
  • Snadné a rychlé recepty

V sušených rajčatech je až
10x víc antioxidantu lykopenu než v rajčatech čerstvých.

  • 50 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmáčkneme nožem a posekáme. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, zbavíme bubáků a nakrájíme na malé kousky. Sušená rajčata také nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme na jemném struhadle. V 6 deci vody svaříme bujón, případně použijeme vývar.

2
Hotovo

Cibulku a česnek nakrájíme nadrobno a orestujeme ve větší pánvi nebo kastrolu dosklovata. Přisypeme suchou rýži a chvilku společně mícháme a opékáme, aby se celá obalila olejem. Zalijeme vínem, promícháme, přiklopíme a necháme vydusit. Zalijeme částí vývaru, jen aby rýže byla lehce zalitá, opět promícháme, přiklopíme a necháme vydusit. Takto pokračujeme, dokud máme vývar. Když přilijeme vývar naposledy, přidáme i oboje rajčata a rajčatové pyré. Přiklopíme a chvilku dusíme. Pak dodáme, máslo, nastrouhaný sýr a stáhneme z plotny.

3
Hotovo

Během doby, co se bude dusit rýže, vyškvaříme pancettu. Na pánev kápneme olej, rozehřejeme a rozložime do ní plátky pancetty. Můžeme je jakoby namuchlat. Přihodíme i lístky bazalky. Když se bazalka opeče, přidáme jí k hotovému risottu. Pancettu použijeme ke zdobení na talířích.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Banánový chlebíček
další
Linecký rybízový koláč ze špaldové mouky
předchozí
Banánový chlebíček
další
Linecký rybízový koláč ze špaldové mouky

Přidejte svůj komentář