0 0
Zeleninové kari s tofu

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
190 g tofu
250 g rajčatová passata
150 g šlehačka
4 rajčata
2 mrkev
1 cuketa menší
1 červená paprika
zelená paprika
1 cibule
1 lžička směs koření Tajine
dle chuti chilli vločky
0,5 pórek
kousek zázvor
sůl
olej
Příloha
1 hrnek jasmínová rýže
sůl
na posypání černý sezam

Zeleninové kari s tofu

Trendy:
  • Vegetariánské

Směs koření Tajine obsahuje: koriandr, kurkumu, papriku, římský kmín, cibuli, sůl, mletá hořčičná semínka, skořici, česnek, zázvor, mátu
a citrónový olej.

  • 30 min
  • Porcí: 4
  • Snadné

Ingredience

  • Příloha

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Rýži několikrát propláchneme vodou. Doplníme jeden a půl násobkem vody čisté, osolíme a přiklopené uvaříme doměkka. Nejdřív přivedeme zprudka k varu, pak teplotu stáhneme a zvolna vaříme cca 10-12 minut.

2
Hotovo

Rajčata nařízneme, spaříme vroucí vodou, oloupeme, odstraníme "bubáky" a nakrájíme. Z paprik odstraníme semínka. Pokud použijeme mladou cuketu, tak jí jen omyjeme a osušíme. Vše nakrájíme na kousky. Na větší pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm posekanou cibuli dosklovata.

3
Hotovo

Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a chvilku restujeme. Pak přidáme papriku nakrájenou na trošku větší kousky. Dále cuketu, rajčata a tofu. Okořeníme a chvíli opékáme. Zelenina by měla zůstat na skus. Přidáme strouhaný zázvor a zalijeme passatou a šlehačkou. Ještě dvě minuty dusíme a vhodíme pokrájený pórek. Chvíli prohřejeme a podáváme.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Cuketový dort s vůní perníku
další
Sýrovo-špenátové knedlíky s oříškovým máslem
předchozí
Cuketový dort s vůní perníku
další
Sýrovo-špenátové knedlíky s oříškovým máslem

Přidejte svůj komentář