0 0
Tatrankové kuličky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
4 tatranky čokoládové
150 g lískové oříšky
70 g med
30 g kokosový olej
4 lžíce citrónová šťáva
2 lžíce rum
Na obalení
50 g lískové oříšky

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tatrankové kuličky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla
  • Recepty pro děti

Lískové oříšky dodávají energii svalům, mozku i nervům

  • 50 min
  • Porcí: 45
  • Snadné

Ingredience

  • Na obalení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Začneme tím, že všechny oříšky rozpůlíme ostrým nožem, abychom se přesvědčili o tom, že není žádný z nich tmavý, protože by to zkazilo celou chuť. Potom oříšky nasucho opražíme na pánvi. Necháme trochu zchladnout, ale ne zcela, a rozdrtíme v elektrickém sekáčku nebo mixéru anebo nastrouháme na mlýnku.

2
Hotovo

Tatranky rozdrtíme také v sekáčku nebo je nastrouháme. V míse je smícháme s teplými rozdrcenými oříšky. Tím se rozpustí čokoláda a tuk obsažený v tatrankách. Přidáme med, citrónovou šťávu, rum a rozpuštěný kokosový tuk. Zpracujeme v těstíčko. Tvoříme kuličky, které obalujeme v podrcených oříšcích (mám ráda rustikální vzhled oříšků, ale klidně je můžete nastrouhat na mlýnku, aby byly kuličky obalené rovnoměrně).

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Lilková krémová polévka
další
Rychlý sýrový koláč
předchozí
Lilková krémová polévka
další
Rychlý sýrový koláč

Přidejte svůj komentář