0 0
Pikantní karotko-čočkový krém s kokosovým mlékem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

200 ml kokosové mléko
100 g červená čočka loupaná
30 g máslo
5 ks mrkev
2 stroužky česnek
2 kostky zeleninový bio bujón
1 ks cibule
1 lžička kurkuma
1 lžička římský kmín
1 lžička strouhaný zázvor
1/2 lžičky chilli koření
citrónová šťáva
na zdobení čerstvý koriandr
na zdobení kvalitní olej

Pikantní karotko-čočkový krém s kokosovým mlékem

Trendy:
  • Bezlepkové recepty
  • Do plavek s chutí
  • Vegetariánské
  • Zdravé recepty
Kuchyně:

Červená čočka má samá plus. Rychle se uvaří, je dobře stravitelná a navíc nenadýmá.

  • Porcí: 4
  • Středně náročné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mrkev oškrábeme, nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a orestujeme na něm nakrájenou mrkev. Přisypeme cibuli s česnekem a dále restujeme. Přisypeme veškeré koření a ještě promícháme. Přidáme také strouhaný zázvor. Poté zalijeme 1,2 l horké vody, přidáme propláchnutou čočku, bujóny a povaříme 15 minut. Do polévky vlijeme kokosové mléko a rozmixujeme ponorným mixérem. Ještě 5 minut povaříme a dochutíme citrónovou šťávou.

2
Hotovo

Na talíři pokapeme kvalitním olejem a ozdobíme koriandrem.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Carpaccio z červené řepy s jahodovým přelivem a čerstvým sýrem
další
Cereální snídaně

Přidejte svůj komentář