Ingredience
- 1 hrneček kuskus
- 1 kostka zeleninový bio bujónnebo vývar
- 1 ks červená cibule
- 1 ks mrkev
- 1 šálek mražená kukuřice
- 1 stroužek česnek
- 1/2 malé cuketa
- estragon
- máslo
- olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- na ozdobení výhonky
Postup přípravy
Příprava krok za krokem
1 Hotovo | Kuskus propláchneme ve vodě a zalijeme horkým vývarem. Promícháme a necháme pod poklicí odstát dle návodu na obalu. |
2 Hotovo | Cibuli nakrájíme na malé kostičky a orestujeme dosklovata na směsi trošky oleje a másla. Přisypeme na kostičky nakrájenou mrkev a cuketu a dále restujeme. Po chvilce přidáme také kukuřici a posekaný estragon. Osolíme, opepříme a ještě chvilku opékáme. |
3 Hotovo | V malém kastrolku rozehřejeme zbytek másla a dorůžova v něm opečeme prolisovaný česnek. |
4 Hotovo | Nasáklý kuskus smícháme s orestovanou zeleninou a česnekovým máslem. Rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvými výhonky dle vlastní chuti. |