0 0
Vepřová panenka s bramborovým fondánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Panenka
cca 500 g vepřová panenka
30 g máslo
30 ml bílé víno
olej
čerstvě mletý pepř
sůl
Bramborový fondán
9 varný typ A nebo B brambory
100 g máslo
1 bio hovězí bujón nebo kuřecí, příp. vývar 0,5 l
rozmarýna
A ještě
1 větší mrkev
1 lžíce olivový olej
1 lžíce citrónová šťáva
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vepřová panenka s bramborovým fondánem

Trendy:
  • Masožrout

Bramborový fondán, připravený
v máslovém vývaru
s rozmarýnou, se na jazyku jen rozplývá.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Panenka

  • Bramborový fondán

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme a na větších stranách seřízeneme, aby stály "na plošince". Do pánvičky nalijeme trošičku oleje a brambory po obou "plochých" stranách opečeme dozlatova. Bujón svaříme se 4 dl vody. K opečeným bramborám přidáme máslo a necháme rozpustit. Přihodíme rozmarýnu a přilijeme bujón nebo vývar. Přiklopíme pokličkou a na velmi mírné teplotě vaříme cca 40 minut.

2
Hotovo

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, zalijeme olejem a citrónovou šťávou. Promícháme a necháme odstát, aby zkřehla.

3
Hotovo

Panenku očistíme, odstraníme tučné kousky i blány. Do ruky kápneme olej a vmasírujeme do masa. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme suchou pánev a do rozpálené vložíme panenku. Opékáme, a až se pustí pánve, obrátíme jí. Takhle jí opečeme ze všech stran, aby se zatáhla. Potom jí zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na přibližně 8 min.

4
Hotovo

Do pánve po pečení masa kápneme bílé víno a necháme 2 minuty povařit. Přilijeme 2 sběračky šťávy z brambor a povaříme další 2 minuty. Nakonec přihodíme máslo a necháme rozpustit. Omáčku přecedíme přes sítko a použijeme k přelití masa a brambor na talířích.

5
Hotovo

Upečenou panenku vytáhneme z trouby a necháme v alobalu ještě 10 minut odpočinout. Potom vybalíme a šťávu, kterou maso pustilo, přilijeme do omáčky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bramborové placičky se sýrem
další
Kynutý makový závin
předchozí
Bramborové placičky se sýrem
další
Kynutý makový závin

2 komentářů Schovat komentáře

Dobrý den, pane Kopáčku, k odběru novinek se můžete přihlásit na hlavní stránce http://www.snedeno.cz vpravo dole v sekci „KAŽDÝ TÝDEN NOVÁ INSPIRACE“ vyplněním Vaší e-mailové adresy a potvrzením tlačítkem „Přihlásit se k odběru“. Těší nás, že máte zájem o naše recepty 🙂 Hezký den.

Přidejte svůj komentář