0 0
Vepřová panenka s bramborovým fondánem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Panenka
cca 500 g vepřová panenka
30 g máslo
30 ml bílé víno
olej
čerstvě mletý pepř
sůl
Bramborový fondán
9 varný typ A nebo B brambory
100 g máslo
1 bio hovězí bujón nebo kuřecí, příp. vývar 0,5 l
rozmarýna
A ještě
1 větší mrkev
1 lžíce olivový olej
1 lžíce citrónová šťáva
sůl

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Vepřová panenka s bramborovým fondánem

Trendy:
  • Masožrout

Bramborový fondán, připravený
v máslovém vývaru s rozmarýnou, se na jazyku jen rozplývá.

  • 60 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • Panenka

  • Bramborový fondán

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory oloupeme a na větších stranách seřízeneme, aby stály "na plošince". Do pánvičky nalijeme trošičku oleje a brambory po obou "plochých" stranách opečeme dozlatova. Bujón svaříme se 4 dl vody. K opečeným bramborám přidáme máslo a necháme rozpustit. Přihodíme rozmarýnu a přilijeme bujón nebo vývar. Přiklopíme pokličkou a na velmi mírné teplotě vaříme cca 40 minut.

2
Hotovo

Mrkev oškrábeme a nakrájíme na tenké nudličky. Osolíme, zalijeme olejem a citrónovou šťávou. Promícháme a necháme odstát, aby zkřehla.

3
Hotovo

Panenku očistíme, odstraníme tučné kousky i blány. Do ruky kápneme olej a vmasírujeme do masa. Osolíme a opepříme. Rozehřejeme suchou pánev a do rozpálené vložíme panenku. Opékáme, a až se pustí pánve, obrátíme jí. Takhle jí opečeme ze všech stran, aby se zatáhla. Potom jí zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C na přibližně 8 min.

4
Hotovo

Do pánve po pečení masa kápneme bílé víno a necháme 2 minuty povařit. Přilijeme 2 sběračky šťávy z brambor a povaříme další 2 minuty. Nakonec přihodíme máslo a necháme rozpustit. Omáčku přecedíme přes sítko a použijeme k přelití masa a brambor na talířích.

5
Hotovo

Upečenou panenku vytáhneme z trouby a necháme v alobalu ještě 10 minut odpočinout. Potom vybalíme a šťávu, kterou maso pustilo, přilijeme do omáčky.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Bramborové placičky se sýrem
další
Kynutý makový závin
předchozí
Bramborové placičky se sýrem
další
Kynutý makový závin

Přidejte svůj komentář


Warning: in_array() expects parameter 2 to be array, string given in /data/web/virtuals/153850/virtual/www/domains/snedeno.cz/wp-content/plugins/yikes-inc-easy-mailchimp-extender/public/classes/checkbox-integrations.php on line 118