0 0
Bramborové placičky se sýrem

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
460 g vařené brambory
160 g polohrubá mouka
80 g čedar
1 žloutek
1 lžička ocet
sůl
olej
A ještě
zakysaná smetana nebo ricotta
sušená rajčata
petrželka

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Bramborové placičky se sýrem

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Vegetariánské

Čedar se zahříváním snadno roztéká, a proto je vhodný
k zapékání.

  • 65 min
  • Porcí: 3
  • Středně náročné

Ingredience

  • A ještě

Postup přípravy

Sdílet

25 placiček

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Brambory uvaříme ve slupce, necháme zchladnout a oloupeme. Nastrouháme na jemném struhadle, přidáme jemně nastrouhaný sýr, žloutek, sůl, mouku a ocet (ten je tam proto, aby těsto neřídlo). Zpracujeme v tvárné těsto. Buď z něj uděláme malé bochánky, a ty na pomoučené desce vyvalujeme válečkem na menší placky, anebo těsto rozdělíme na 4 díly, každý vyválíme na placku a vykrajovátkem vykrájíme kolečka. Na nepřilnavé pánvi nebo palačinkovači rozehřejeme trochu oleje a placky z obou stran opečeme dozlatova.

2
Hotovo

Ozdobíme zakysanou smetanou, kouskem sušeného rajčete a petrželkou.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Ovocné smoothie s podmáslím
další
Vepřová panenka s bramborovým fondánem
předchozí
Ovocné smoothie s podmáslím
další
Vepřová panenka s bramborovým fondánem

Přidejte svůj komentář