0 0
Nakládané čirůvky – houbové zavináče

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

miska čirůvky fialové a dvoubarvé
3 dl voda
8 kuliček nové koření
5 kuliček pepř
4 lžíce ocet
2 lžíce cukr
2 ks bobkový list
2 lžíce rostlinný olej
2 ks hřebíček
1 ks cibule
1/2 lžičky sůl
dle chuti chilli vločky

Nakládané čirůvky – houbové zavináče

Znáte-li čirůvky fialové a dvoubarvé, jsou to právě správné houby pro tyto "zavináče".

  • 30 min
  • Snadné

Ingredience

Postup přípravy

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Čirůvky očistíme a nakrájíme na kusy velikosti sousta. Cibuli nakrájíme na proužky. Do kastrolku nalijeme vodu, přidáme kuličky pepře a nového koření, bobkový list, hřebíček, chilli, sůl, cukr a ocet a svaříme. Ochutnáme, jestli nám vyhovuje chuť a případně doladíme.

2
Hotovo

Přisypeme pokrájené houby a 10 minut povaříme. Pak přidáme olej a stáhneme z plotny. Do vyvařené skleničky nandaváme střídavě trochu cibule a naběračku hub s nálevem. Plnou sklenku zavíčkujeme a zavaříme v troubě vyhřáté na 85 stupňů asi 10 minut. Nebo do vyššího kastrolu nalijeme trochu vody a do ní vložíme sklenku. Přikryjeme poklicí a velmi pozvolna necháme 10 minut prohřívat.

3
Hotovo

Necháme odstát dva dny a můžeme konzumovat.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

předchozí
Roláda z červené řepy s ricottou
další
Pyré z pečených paprik

Přidejte svůj komentář