0 0
Škvarkové taštičky plněné kysaným zelím

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
Těsto
320 g hladká mouka
150 ml světlé pivo
100 g škvarky z vepřového sádla
60 g sádlo
20 g droždí
2 větší špetky sůl
1 vejce
špetka cukr krupice
0.5 lžičky drcený kmín
Náplň
200 g kysané zelí
1 zarovnaná lžíce sádlo
1 jarní cibulka
cukr krupice
sůl
Na ozdobení
1 vejce
kmín

Škvarkové taštičky plněné kysaným zelím

Trendy:
  • Levné a chutné recepty
  • Masožrout

Pokud nemáte takové velké vykrajovátko, nakrájejte těsto na čtverce a naplněné přehněte do "trojúhelníku".

  • 115 min
  • Porcí: 16
  • Středně náročné

Ingredience

  • Těsto

  • Náplň

  • Na ozdobení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Všechny ingredience vyndáme aspoň hodinu předem, aby se vyrovnala teplota. Pivo by nemělo být v lednici vůbec, aby mělo maximálně pokojovou teplotu (příp. jej můžeme trochu přihřát). Škvarky posekáme na malé kousíčky.

2
Hotovo

Do mísy nasypeme mouku, špetku cukru, uděláme do ní důlek a rozdrobíme tam droždí. Zalijeme pivem, zakryjeme utěrkou a necháme stát na teplém místě deset minut. Pak přidáme vejce, škvarky, sádlo, sůl a drcený kmín. Zaděláme měkké vláčné těsto. Pomoct nám s ním může kuchyňský robot s hnětacím hákem. Z hotového těsta ukoulíme bochánek, opět zakryjeme a necháme hodinu kynout.

3
Hotovo

Připravíme si náplň. Ze zelí slijeme tekutinu a vyždímáme. Do kastrůlku dáme trochu sádla a vložíme zelí. Osolíme a ocukrujeme podle chuti, přisypeme cibulku rozkrájenou na kousky a chvilinku restujeme. Necháme zchladnout.

4
Hotovo

Vykynuté těsto rozválíme na placku necelý centimetr silnou a vykrajovátkem o průměru 11 cm vykrájíme kolečka. Na polovinu kolečka vždy navrstvíme lžičku zelné náplně a kolečko přehneme napůl. Utvoříme taštičku. Okraje k sobě pevně prsty přitiskneme. Taštičky vyskládáme na pečící plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vejcem a posypeme kmínem.

5
Hotovo

Vložíme do trouby vyhřáté na 170 st. C a pečeme dozlatova, cca 25 minut.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Gözleme – turecké placky
předchozí
Gözleme – turecké placky

Přidejte svůj komentář