0 0
Mrkvové rohlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
80 g špaldová mouka
50 g mrkev
40 g mandle
40 g máslo
30 g třtinový moučkový cukr
1 lžíce citrónová kůra
1 se lžičkou bílku žloutek
0,3 lžičky perníkové koření bez kypřícího prášku
špetička sůl
Na obalení
třtinový moučkový cukr
skořice
perníkové koření

Mrkvové rohlíčky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Špalda je stravitelnější pro naše tělo než běžná pšenice.

  • 53 min
  • Porcí: 40
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na obalení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme a umeleme. Smícháme s jemně strouhanou mrkví (ještě lépe na "citrónovém" struhadle anebo jemně posekané v sekáčku), cukrem, kořením, žloutkem, rozehřátým máslem, citrónovou kůrou a špetkou soli. Přisypeme mouku a propracujeme v tvárné těsto. Bude docela řídké, ale zaplašte myšlenku přidat mouku :D. Těsto místo toho zabalíme do fresh fólie a hodinu necháme odpočívat v lednici. Poté odtrháváme malé kousky těsta a tvoříme v dlaních válečky, které ohýbáme do tvaru rohlíčků. Pokládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.

2
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 12 minut a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a perníkovým kořením. Necháme rozhležet v chladu.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí ?

předchozí
Babiččiny dortíčky
další
Kuličky dvou barev
předchozí
Babiččiny dortíčky
další
Kuličky dvou barev

Přidejte svůj komentář