0 0
Mrkvové rohlíčky

Sdílet na sociální síti:

Nebo můžete zkopírovat a sdílet tuto adresu

Ingredience

Adjust Servings:
80 g špaldová mouka
50 g mrkev
40 g mandle
40 g máslo
30 g třtinový moučkový cukr
1 lžíce citrónová kůra
1 se lžičkou bílku žloutek
0,3 lžičky perníkové koření bez kypřícího prášku
špetička sůl
Na obalení
třtinový moučkový cukr
skořice
perníkové koření

Uložit tento recept

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mrkvové rohlíčky

Trendy:
  • Moučníky a sladká jídla

Špalda je stravitelnější pro naše tělo než běžná pšenice.

  • 53 min
  • Porcí: 40
  • Středně náročné

Ingredience

  • Na obalení

Postup přípravy

Sdílet

Příprava krok za krokem

1
Hotovo

Mandle spaříme vroucí vodou, oloupeme a umeleme. Smícháme s jemně strouhanou mrkví (ještě lépe na "citrónovém" struhadle anebo jemně posekané v sekáčku), cukrem, kořením, žloutkem, rozehřátým máslem, citrónovou kůrou a špetkou soli. Přisypeme mouku a propracujeme v tvárné těsto. Bude docela řídké, ale zaplašte myšlenku přidat mouku :D. Těsto místo toho zabalíme do fresh fólie a hodinu necháme odpočívat v lednici. Poté odtrháváme malé kousky těsta a tvoříme v dlaních válečky, které ohýbáme do tvaru rohlíčků. Pokládáme vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.

2
Hotovo

Pečeme v troubě vyhřáté na 170 st. C cca 12 minut a ještě horké obalujeme v moučkovém cukru smíchaném se skořicí a perníkovým kořením. Necháme rozhležet v chladu.

Připraveno exkluzivně pro časopis Bylinky Revue.

Miriam

Vaření je pro mě koníček a zábava. I když preferuji jídla lehká a moderní, čerpám také z pokladnice našich předků. Bude mi potěšením, pokud některý z receptů od našeho rodinného stolu vyzkoušíte a i u vás také bude Snědeno s chutí 😉

Hodnocení receptu

Tento recept nemá zatím žádné čtenářské recenze, můžete být první.
předchozí
Babiččiny dortíčky
další
Kuličky dvou barev
předchozí
Babiččiny dortíčky
další
Kuličky dvou barev

Přidejte svůj komentář